lördag 23 februari 2013

Fjärde träffen i Boställsskolan

Apelsinklyftor eller apelsinmarmelad? Hur smakar marmeladen? Känner ni den beska smaken? Vilken smakar bättre? Vilken skulle du köpa i butiken?

Den andra uppgiften gick ut på att dofta på kryddor och försöka gissa vilken krydda det var frågan om. Vissa av kryddorna var lätta, som tex kanel, medan andra var svårare som tex kummin. Men barnen var riktigt duktiga och ville gärna dofta och fundera på varför doften eventuellt var bekant.

Hur smakar färsk ananas jämfört med ananas i burk? Åtminstone var konsistensen annorlunda, och de allra flesta föredrog den färska ananasen framom den i burk.

Vi avslutade klubben med chokladfest. Eleverna fick smaka på vitchoklad, mjölkchoklad, mörkchoklad och kakao och fundera på vilken som var godast och varför. Många gillade den mörka chokladen och vissa visste också att den var den " hälsosammaste". Eleverna var också ivriga att beräatta att de i skolan fått smaka på olika choklader då en av klasskompisarna gjort ett skolarbete om choklad.

Den första träffen bad jag eleverna fylla i under en veckas tid hur mycket frukt, bär och grönsaker de ätit. Idag var det äntligen tid att utse en vinnare. De hade varit duktiga allihop och därför beslöt jag att ödet skulle få avgöra den slutliga vinnaren. Priset, var ett vackert rött granatäpple! Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar