Jag har för länge sedan lagat kokt rödbeta med äggsmör ( kolla på Ninas blogg) och blev sugen på det idag igen. Jag hade lite makrill i tomatsås till. Det är sååå gott!
Jag
visste att mina två yngsta barn sku krångla med maten, så jag var väl
förberedd med coctailpinnar. Min 5-åring tog två coctailpinnar med
rödbeta och ägg på, dottern smakade säkert 4-5 gånger :) Mycket lyckat
med andra ord. En "fiskpinne", "fisk på pinne" var det bara dottern gick
på, men lite rolig benämning tyckte även pojken att det var.
Ja, jag skulle nästan påstå att Sapere med coctailpinnemetoden
fungerar allt som oftast hemma hos oss. Den gör maten lite mer
spännande och focus är inte längre på maten barnen inte vill äta utan på
själva coctailpinnen. Mycket åt de inte, men att de vågade smaka var
bra. Ingendera tyckte speciellt illa om smaken, annars sku de inte ha
tagit till, men en favoritsmak var det inte heller. Men någon dag. De
kan ha sina krångelperioder, men ofta går de med på att smaka lite, så
de hör nog inte till de svåraste barnen vid bordet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar